Japán

Magyar állampolgár megfelelő anyagi fedezet felmutatása mellett legfeljebb három hónap időtartamra vízummentesen utazhat Japánba.

A vízummentesség nem vonatkozik munkavállalás, letelepedés, hasznot hajtó nyilvános szórakoztatás (beleértve a sportot is), tanulmányok folytatása vagy a foglalkozásának gyakorlása céljából, illetőleg a 90 napot meghaladó tartózkodásra érkező személyekre. A japán konzuli hatóságok ebbe a kategóriába tartozó személyeknek a vízum kiadásáért semmiféle díjat nem számolnak fel.

Az útlevélnek a tervezett tartózkodást követően még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Japánban a Magyarországon kiállított nemzetközi jogosítványt nem fogadják el. Magyar állampolgár az érvényes, a magyar nagykövetség által hitelesített japán fordítással ellátott jogosítványa bemutatása után a rendőrségen kiegészítő vizsgát letéve juthat hozzá a Japánban érvényes gépjármű vezetői engedélyhez.

A turizmus céljából magánútlevéllel beutazni kívánóknak az alábbi iratokat kell bemutatniuk: 1., az ország elhagyására hivatott érvényes menetjegyet, vagy az azt helyettesítő igazolást, 2., az ország elhagyásakor érvényes útlevelet, 3., az országban való tartózkodás alatt felmerülő összes költség megtérítését bizonyítani képes hivatalos igazolást, bankkártyát vagy okiratot.