Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

India

Vasco de Gama nyomában az 1500-as évek egyik legfontosabb kikötőjébe érkezve máig érezhető a több száz éves portugál fennhatóság, mely 1843-ig meghatározta Goa életének alakulását. Napjainkban egy színes és illatos, érdekes világ tárul az utazó elé, ahol a hindu és a keresztény élet hagyományai ötvöződnek és itt találhatók India legnagyobb keresztény zarándokhelyei is.

Goa India legkisebb állama, az Arab-tenger határolja és manapság kedvelt trópusi üdülőhely modern szolgáltatásokkal, a mindenki számára elérhető középkategóriájú szállodáktól a luxus színvonalig várja a látogatókat.

Hasznos tudnivalók

Diplomáciai képviseletek

Magyarországon:
Indiai Köztársaság Követsége, 1025 Budapest, Búzavirág u. 14.
Tel.: 325-7742

Indiában:
Magyar Köztársaság Nagykövetsége 2/50-M, Niti Marg,Chanakyapuri New Delhi – 110021
Tel.: (+ 91-11) 26114737, Fax: (+91-11)26886742

Beutazási feltételek:

Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgár vízummal, megfelelő anyagi fedezet, érvényes visszautazásra is szóló repülőjegy felmutatásával utazhat be Indiába. A vízum elkészítése egy hetet vesz igénybe. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

Éghajlat: szubtrópusi, igen meleg nyárral és európaiak számára is kellemes ősszel.

Időeltolódás: Magyarországhoz képest +5 óra.

Telefon: India hívószáma 00 91.

Hivatalos pénz: indiai rúpia (INR), kb 1 USD = 43 INR.

Vallás: a lakosság nagyobb aránya hindu és ezenkívül elterjedt az iszlám hit is. A kereszténység és a buddhizmu csak néhány százalékban képviselteti magát egyéb vallásokkal együtt.

Vásárlás: Szinte lehetetlen ellenállni a színkavalkádnak, amit kínálnak. Kendők, ruhák, ékszerek, fűszerek, díszé egzotkus tárgyak. Vásárláskor a piacokon, utcai árusoknál megszokott az alkudozás.