Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Indonézia

Az Indonéz szigetvilág, mely a Föld legnagyobbja – több mint 13 600 szigetet foglal magában. A szigetek mindegyike egyedülálló atmoszférát, sajátos és színes világot nyújt, változatos trópusi flóra és fauna, impozáns vulkánok, hegyláncok, mûvészien megmunkált teraszos rizsföldek és nem utolsó sorban a hosszú kilométereken átnyúló homokos tengerpartok váltják egymást. A szigetvilág minden tagja más és más, saját kultúrával, nyelvvel, hagyományokkal rendelkezik. Bali az „1000 templom szigete”, melyet a helyiek szerint istenek áldottak meg. Az Egyenlítőtől néhány fokkal délre fekszik, gazdag kulturális, kulináris és földrajzi látnivalókban.

Városok, üdülőhelyek

SANUR BEACH rohamosan fejlődő üdülőrész, mely azonban máig megőrizte eredeti báját. Gyönyörű, homokos tengerparti strandok várják a nyugodt pihenést kedvelőket.

NUSA DUA a legexkluzívabb üdülőhely Bali szigetén, sok sportolási lehetőséggel, melyek közül kiemelkedne a vízi sportok és a golfozási lehetőség. Innen könnyen eljutni a mindig lüktető éjszakai életet élő Kuta Beach szórakozóhelyeire.

KUTA – a sziget déli részén található egykori halászfalu, mára nyüzsgő idegenforgalmú város.

Hasznos információk

Diplomáciai képviselet:
Magyar Köztársaság Nagykövetsége,
Jl. Rasuna Said Kav. X3 Kuningan, Jakarta 1295,
Tel.: +62 – 21/ 520 3459, Fax: + 62-21 520 3461

Beutazási szabályok: Magyar állampolgár részére vízumkötelezettség van. A vízumot belépéskor lehet átvenni a repülőtéren, díja kb. 25 USD. A vízum 30 napos tartózkodásra jogosít, nem hosszabbítható. Az útlevélnek a belépéskor legalább 6 hónapos érvényességgel kell rendelkeznie.

Kiutazási illeték: a helyszínen fizetendő visszautazáskor, belföldi járatoknál kb. 2 USD, külföldi repülőjáratoknál kb. 11 USD (kb. 100 000 IDR)

Hivatalos pénznem: IDR (Indonéz Rúpia), 1 idr=100 SEN. Minden konvertibilis valutát váltanak, de 1996 előtt kibocsátott USD bankjegyet nem. 1 USD kb. 9000 IDR.

Hivatalos nyelv: balinéz, indonéz.

Időeltolódás: a téli időszámítás alatt +6 óra a magyarországihoz képest.

Elektromos hálózat: 220 volt, az aljzatok eltérőek a hazaiaktól, átalakító szükséges.

Klíma: a nappali hőmérséklet 27 és 30 °C közötti, novembertől februárig esős időszak van, a tengervíz hőmérséklete 28 °C körüli.

Öltözködés: Ajánlott a pamut alapanyagú ruházat, a légkondicionált helyiségek miatt a nyári ruhák mellett melegebb felsőruházatot és a kirándulásokhoz kényelmes, zárt cipőt vinni.

Étkezés: minden tekintetben az alapvető higiénia betartása ajánlott. A csapvíz nem iható, helyette az ásványvíz fogyasztása javasolt.

Védőoltás: nincs kötelező védőoltás, bővebb tájékoztatás miatt kérjük, keresse fel a Nemzetközi Oltóközpontot. A klíma- és étrendváltozás miatt egy házi patika összeállítása ajánlott.

Borravaló: általában elvárt a szolgáltatásokért.

Telefon: Magyarországról: 00 (nemzetközi előhívószám) + 62 (Indonézia hívószáma) + a helyi telefonszám.