Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Írország

 

Gyönyörű tájak, a barátságos emberek…

Aki életében egyszer eljutott ide, az örökre az Ír-sziget rabja lesz – kivéve persze, ha ellen tud állni a gyönyörű tájaknak, a barátságos embereknek és az emberléptékű élettempónak, vagy ha ki nem állhatja, ha néha jól bőrig ázik. Méretéhez képest az Ír-sziget annyi látnivalót kínál a turistáknak, hogy az már szinte csalás – nem véletlen, hogy a sziget egyik legvirágzóbb iparága a turizmus. Az ide látogatók legtöbbjét a csodálatos táj vonzza, melynek változatosságát sok nagyobb ország is megirigyelhetné. Egynapi kényelmes autókázással Kilkenny grófság festői rétjeinek, kanyargó folyóinak és erdőségeinek világából Connemara drámai látványt nyújtó hegyei közé érkezhetünk, vagy eljuthatunk tavaihoz és elhagyatott tengerpartjaihoz. A sziget egyetlen pontja sincs 100 km- nél távolabb a tengertől, és bár nem találunk embert, aki napfürdőzni menne az Ír-szigetre, azért bőven akadnak családközpontú tengerparti üdülőhelyek és több kilométer hosszú, általában szinte elhagyatott, fövenyes tengerparti sávok is. Az Ír-sziget fő vonzerejét mégis az itt élő emberek jelentik. Bármilyen kockázatos dolog is általánosságban beszélni ötmillió valódi egyéniségről, a látogató benyomása mégis az lesz, hogy barátságosak, jó kedélyűek, ravaszak, és mindehhez olyan kellem és az élethez való könnyed hozzáállás társul, mely a helyzettől függően nemtörődömségnek, de akár hamisítatlan józan észnek is tűnhet. A leggyakrabban hallott mondás errefelé: “No problem”, vagyis: semmi gond! A vidámságot az írek nagyon komolyan veszik, és nem is vallanak szégyent ezen a téren: nem kell hozzá más, csak egy alkalmas társ, egy-két pohárka, és máris folyik a csevegés.

Cork City

A második legnagyobb város. A nappal gyorsan telik itt, az éjszaka pedig még gyorsabban. Kellemes, hangulatos és életteli pubjaiban jól szórakozhatunk.

A városközpont a Lee folyó két csatornája között fekszik, így különleges környezetet mondhat magáénak. Múzeumokba, galériákba látogathatunk el, vagy beülhetünk egy előadásra az Operaházban, sétálhatunk a Vár történelmi épületei között.

Waterford City

Különleges középkori hangulatával rabul ejti a látogatót. Néhány nevezetes épületén kívül kristályáról híres a város.

Galway City

Egyetemi város, a nyugati partszakasz legelevenebb települése. A település olyan kultúrális események színhelye, mint például a februári Jazz Fesztivál, a júliusi Művészeti Fesztivál, vagy a Húsvéti Irodalmi Fesztivál.

Belfast

Nagy ipari város. Természetesen ennek ellenére találunk itt is jelentős épületeket és egyéb érdekességeket: a Donegall téren impozáns Viktória korabeli maradványok. Ellátogathatunk az Operába, múzeumba, sétálhatunk az állatkertben, a parkban, vagy a várban.

Nagykövetség Cím: 2 Fitzwilliam Place Dublin 2 Előhívó: (353) Telefon: (1) 661-29-02, 661-29-03, 661-29-04