Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kanári-szigetek

Az Atlanti-óceánon található szigetcsoport a világ legkedveltebb üdülőhelyei közé tartozik, melynek népszerû és egyben névadó szigete Gran Canaria. Déli partszakaszára az aranyló, finom homokos strandok jellemzők. Itt a természet ékköveként dûnék sorakoznak, melyek között szélvédett völgyek találhatók. A tiszta és áttetsző víz hőmérséklete egész évben 20–24°C között van. A hihetetlen változékonyságot mutató éghajlat és a hely természeti szépségei minden érzékszervet kényeztetnek.

Városok, üdülőhelyek

LAS PALMAS

A sziget északkeleti részén fekszik, Spanyolország egyik legfontosabb kikötője. Kolombusz minden útja előtt heteket töltött el Las Palmas-ban. Emlékét ma a(Kolombusz ház őrzi, mely a sziget első kormányzóinak lakhelye volt, manapság múzeumként látogatható. Leghíresebb nevezetességei közé tartozik legrégebbi városrésze, a Vegueta, számos csodálatos régi épülettel, és a 15. sz-ból való Santa Ana székesegyházzal, valamint a Calle Triana, a város legfontosabb bevásárlónegyede, amely nappal, és éjszaka is tele van emberekkel.

SAN AGUSTIN

Üdülőhelyet azok számára ajánljuk, akik egy kicsit nyugalmasabb, ám szelesebb tengerpartot keresnek, mint a szomszédos Playa del Ingles. Vulkanikus eredetű, fekete homokkal borított strandok váltakoznak óriáskövekkel borított szöfparadicsomokkal.

PLAYA DEL INGLES a sziget egyik legismertebb és legnagyobb üdülővárosa. A sziget abszolút turisztikai fellegvára, modern üdülőváros, ahol szinte csak szállodák és szórakozóhelyek, valamint aquapark és vidámpark, sorakoznak közvetlenül a sekély, homokos tengerparton.

MASPALOMAS/MELONERAS

Szinte egybeépült városok. Masplomas a sziget déli csücskén fekszik, itt található Európa egyetlen Szahara-sivatagi homokdűnékkel övezett 500 m széles és több kilométer hosszú strandja, mely az Afrikából a szél által átfújt sivatagi homokból keletkezett. Mini sivatagnak is hívják, mely egyben a sziget ismertető jegye. Az utóbbi években fejlődött ugrásszerűen igazán ez az üdülőhely, ahol számos szórakozási és sportolási lehetőség várja a vendégeket. Meloneras szintén fejlődőben lévő üdülőhely, jó infrastruktúrával.

PUERTO DE MOGAN

A sziget nyugati felén fekvő városka strandja és romantikus kis kikötője a rengeteg virággal talán a legkülönlegesebb hely a szigeten. A strand itt nagyon sekély, sárga homokos, hullámvédett, nagyon gyermekbarát. Az ide érkezők választhatnak a kikötő romantikája vagy a hegyoldal magasan fekvő, millió lépcsőn megközelíthető kilátója között. Klímája szélvédett, kicsit katlanszerű, mert rendre 3 °C fokkal melegebb van a sziget többi részeihez képest. Gran Canaria S p a n y o l o r s z á g A Kanári-szigetek legismertebb tagja, a harmadik legnagyobb óceáni vulkanikus sziget a világon. Egyik ismertetőjegye a Világörökség részét képező Teide aktív vulkáni krátere, mely 100 évvel ezelőtti kitörése óta nyugalomban várja felfedezőit. A hegynek köszönhetően Tenerife partjain fekete vulkáni homokos strandok nyúlnak az Atlanti-óceánba.

LOS CRISTIANOS

A város korábban halászfalu volt, hosszú homokos partja és szinte egész évben változatlanul meleg klímája tette az egyik leghíresebb nyaralóhellyé. Manapság Lo Cristianos egybeér Las Americas üdülőhellyel, de közigazgatásilag másik megyéhez tartoznak.

PLAYA DE LAS AMERICAS

Turistaparadicsom, napozáshoz és vidám kikapcsolódáshoz tökéletes hely. Itt található a bárok, éttermek, üzletek többsége, az utcákon egymást érik az angol pubok, a pizzériák és más gyorsétkezdék. Az Avenida de las Americas utcán végigsétálva szállodákban gyönyörködhetni és üzletek tömkelege között lehet válogatni. Valamint itt található a Piramis rendezvénycsarnok is, amely Carmen Mota musical-ek, flamenco, spanyol balett és el classico espanol előadásairól nevezetes. Számos strandra, amelyek főként mesterséges kialakításúak, Afrikából importáltak homokot, az eredeti homok vulkáni eredetű fekete homok.

LOS GIGANTES

Los Gigantes a sziget nyugati partján helyezkedik el. Leghíresebb ismertető jegyei a hatalmas sziklaképződmények, amelyek magassága akár az 500-800 métert is elérheti. Ezekről kapta a nevét a város, a Los Gigantes spanyolul annyit tesz: a hatalmasok. Los Gigantes egyben a sziget nyugati partjának legnagyobb kikötője is, A parti úton haladva megtalálhatjuk Playa de la Arena 250 m hosszú strandját, ahol a sziget legerősebb napsugárzását mérik és különösen szép látványt nyújt finomszemcsés fekete homokjával a pálmasorok ölelésében.