Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Maldív-szigetek

Az Indiai-óceánban, az Egyenlítő magasságában 800 km hosszan húzódó korallzátony-füzér 196 szigetet számlál, melyek 240 ezer lakosa összesen 90 000 négyzetkilométeres területen él Indiától kb. 500 km-re. A főváros, Male repülőterére érkező utasok 74 szigeten tölthetik vakációjukat. A fehér homokos – finom koralltörmelékkel szegélyezett – tengerpartot sekély, kristálytiszta vizû lagúna övezi, pompázatos vízi világgal. A világ legtisztább tengerének egyike, a tropikus környezet, a luxusszállodák sokasága exkluzív üdülőhellyé teszi a sziget-köztársaságot.

Hasznos információk

Diplomáciai képviseletek

Magyar Nagykövetség nincs a szigeteken. A legközelebbi külképviselet az Indiai Köztársaságban: Újdelhi, 2/50-M, Niti Marg, Chanakyapuri, 11021, India, Tel.: (+91)112611-4737, Fax: (+91)11688-6742

Beutazási szabályok: a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Élelmiszerek és alkoholtartalmú italok bevitele nem engedélyezett. Nem hozható ki teknőspáncél és korall, az ellenőrzés rendkívül szigorú! A poggyászvizsgálat és a személyi motozás is gyakori, megértésüket és türelmüket előre is köszönjük! Kilépési illetékként kb. 10 USD fizetendő.

Hivatalos pénznem, devizaszabályok: maldív rufiyaa, váltópénzük a laari (1MVR = 100 laari) kb. 1 USD=12,75 MRF, 1 EUR = 15,72 MRF. A szigeteken a dollárt és az eurót részesítik előnyben. Hitelkártyákat, utazási csekkeket elfogadnak szinte mindegyik szállodában.

Vallás és nyelvek: szinte mindenki beszél angolul a turisták által látogatott szigeteken. Hivatalos vallás a szunnita iszlám. Az iszlám előírásait, ünnepeit és a Ramadánt szigorúan betartják a helyi lakosok, de nem kötelező a turistákra vonatkozóan. Péntek a heti pihenőnap.

Repülés: a repülési idő Budapestről kb. 10-12 óra a járat útvonalától függően (Sri Lankáról 50 perc) 3 órával az indulás előtt meg kell jelenni a malei repülőtéren. Elektromos áram: 220 V, a fürdőszobákban 110 V, szabvány csatlakozóval.

Transzferek: a repülőtéri transzfereket motoros hajókkal (speed-boat) és hidroplánnal szervezzük, melyek külön fizetendők. Korai visszautazás esetén a hajnali és esti transzfer nem mindig oldható meg, ilyen esetben előző este Maléba utaznak, ahol megfelelő tranzitszállásról gondoskodunk.

Egészségügyi előírások: kötelező védőoltások nincsenek A csapvíz fogyasztásra nem alkalmas, mert tisztított tengervíz, de mindenhol kapható palackozott víz. Az éghajlatváltozás és a szokatlan konyha miatt egy házi patika összeállítása (gyomor és bélbántalmak elleni gyógyszerek), valamint sok folyadék, napi 3-4 iter fogyasztása ajánlott.

Ruházat: Könnyû len- és pamutruházat, kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs. Ajánlott fürdőcipő viselése az előforduló korall darabkák miatt. Időeltolódás: télen + 4 óra a Magyarországhoz képest.

Telefon, posta: Madlív-szigetek hívószáma: 0096, hazatelefonáláskor Magyarország 0036 hívószámmal hívható. Nyilvános telefonkészülékek nincsenek, a szállodákból megoldható a telefonálás, de igen drága. Mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes. Érdeklődjön mobil szolgáltatójánál!

Borravaló: elvárt mértéke általánosan a számla értékének 10%-a, kisebb szívességekért 1 USD.

Szállodák: földszintes, bungaló típusú lakóépületekből állnak, a központi épületben csak recepció, étterem, üzletek stb. találhatók. Áraink standard szobákra vonatkoznak, magasabb kategóriájú szobák igény esetén lekérhetők. Pótágyak: a két felnőtt ágy mellett általában csak egy plusz fekvőhelyet tudnak biztosítani, abban az esetben is, ha két 12 év alatti gyermek utazik a szülőkkel. A különleges szolgáltatások iránti igényt (nászutas, születésnapi ünneplés stb.) már foglaláskor kérjük jelezni, későbbi igényt nem áll módunkban elfogadni. Szolgáltatások: egyes szolgáltatások a szállodán belül külön térítés ellenében vehetők igénybe (pld. Masszázs, spa szolgáltatások, búvárkodás és egyéb vízi sportok)

Fakultatív programok: kizárólag a szállodák szervezik, jelentkezés csak a helyszínen lehetséges. Kiköltözés (check out): a szobákat déli 12.00 óráig el kell hagyni.

Ételek, italok: a legfőbb helyi étel a hal és a rizs, a nemzeti ételek közé tartozik a sült hal. Alkohol csak a nyaraló övezetekben kapható. A helyi ital a raa, egy édes és ízletes puncs, amelyet a pálmafa törzséből csapolnak le. A kókusz mellett elég kevés gyümölcs és zöldség terem a szigeten, ezért a turisták által elfogyasztott legtöbb nyersanyagot importálják.

Víz, energia: saját energiaforrással rendelkeznek a szállodák.