Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Mauritius

A szigetország az Indiai-óceánon található, Madagaszkártól keletre. A vulkanikus eredetû sziget tengerpartja korallokkal díszített és további 20 kisebb szigetecske tartozik hozzá. Holland, francia és brit gyarmati uralom után 1968-ban nyerte el függetlenségét. Változatosságát nem csupán egzotikus növényzete és fekvése adja, hanem lakóinak sokszínûsége is: afrikai, indiai, európai és kínai eredetû emberek lakják a varázslatos szigetet, kultúrák és népek kavalkádját alkotva. A kristálytiszta tenger, a homokos partok mind családoknak, mind pároknak nagyszerû kikapcsolódást nyújt. A szállodák színvonalas kiszolgálása, a sok térítésmentes sportolási lehetőség még kiemelkedően vendégszerető szigetté teszi ezt az úticélt.

Üdülőhelyek

TROU AUX BICHES egzotikus természeti adottságokkal rendelkező terület, mely kedvelt turista úticéllá vált áttetsző vizû lagúnája és annak színes élővilágának köszönhetően. Port Louis-tól kb. 20 km-re található. Grand Baie mediterrán halászfalura emlékeztető kedves üdülőváros, káprázatos tengerparttal. Az évek alatt turistaközponttá nőtte ki magát, számos vendéglátó- és szórakozóhelyben bővelkedik. A sziget északi részén, a fővárostól kb.15 percre található.

FLIC EN FLAC a sziget nyugati részén található üdülőhely, Port Louis-tól délre. Nagyon népszerû a Mauritiusra látogatók körében, sok étterem, bár, éjszakai klub, kaszinó és szórakozási lehetőség várja itt a vendégeket a szállodáktól 1 km-es körzetben.

TURTLE BAY a sziget első tengeri nemzeti parkja, ahol fokozott figyelemmel védik a vízalatti élővilágot. Tökéletes merülőhelyek találhatók és a fehér homokos tengerpart majd 1 kilométer hosszú, korallokkal borított. Minden vízi sporthoz jó választás.

Hasznos információk

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusa Mauritiuson: Floreal, Georges Guibert Str. No 36. Tel.: (+230) 696-5014, Fax: (+230) 697-8194

Beutazási szabályok: a visszautazás időpontjától számított legalább hat hónapig érvényes útlevél szükséges. Vízum 14 napnál hosszabb kinn tartózkodás esetén szükséges. Kiutazáskor kilépési illeték fizetendő a repülőtéren, kb. 14 EUR.

Hivatalos pénznem: mauritiusi rúpia /MUR/, aprópénze a cent. 1 rúpia=100 cent.. 1 MUR= kb. 6 Ft.

Hivatalos nyelv: angol és a francia.

Időeltolódás: +3 óra Magyarországhoz képest.

Elektromos áram: 220 V, a magyar normától eltérő, angol szabvány szerinti aljzatok használatosak! Átalakító szükséges.

Éghajlat, öltözködés: novembertől április tart a nyár Mauritiuson, trópusi eső előfordulhat, a levegő hőmérséklete 30 °C körüli. Trópusi ciklon ebben az időszakban szintén előfordulhat a szigeten. A ruházathoz a szokásos pamut alapanyagú, szellős, kényelmes ruhát, kirándulásokhoz zárt cipőt ajánlunk és természetesen fokozott óvatosságot a napozáskor. Az éttermekben férfiaknak hosszú nadrág kötelező, strandruhában nem lehet bemenni. A korallos partvidék miatt strandcipő ajánlott.

Sportolási lehetőségek: az egész szigetet körülvevő korallzátonyok a búvárok paradicsoma. A Seyschelles szigetekről teknősöket is telepítettek a szigetre.

Borravaló: általában elvárják a szolgáltatásokért.

Telefon: Magyarországról: +230 (Mauritius hívószáma) + a helyi telefonszám, Magyarország hívószáma: +36. Mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes.

Közlekedés: Mauritiuson baloldali közlekedés van. A helyi buszok minden települést érintenek, ezért lassúak.

Szállodák: nászutasok a külön szolgáltatásokat vagy kedvezményeket csak abban az esetben kapják meg, ha már a jelentkezéskor jelzik, hogy nászútra mennek. A szállodában a házasságkötés hivatalos dokumentumának másolatát be kell mutatni.

Egészség: kötelező oltás nincsen, szokásos gyógyszereit ne hagyja itthon. Az egyéb tudnivalókkal kapcsolatosan kérjük forduljon a Nemzetközi Oltóközponthoz.