Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Mexikó

A Yucatán-félsziget Mexikó azon varázslatos része, ahol minden utazó álma valóra válhat. Olyan élményeket rejteget, víz alatt és föld felett, melyek mindenkit ámulatba ejtenek. Felejthetetlen, értékes és tartalmas pillanatokat ígér. Épen maradt több ezer éves titokzatos maya emlékek, színes indián falvak kultúrájukat őrző őslakos indiánokkal, festői spanyol városok, lélegzetelállító karsztbarlangok, a kék minden árnyalatában fénylő Karib-tenger, vakító tengerpart, színes korallzátonyok, izgalmas ökoparkok, dzsungelek, egzotikus állatok karnyújtásnyira. Együttesen komplett paradicsomi élményt nyújtanak, melyhez a mindenki által jól ismert mexikói életérzés és sajátos hangulat társul, mely átjárja az utcákat és a mulatókat: tequila, napfény, latin zene, fantasztikus konyha és vendégszeretet.

Városok, üdülőhelyek

CANCÚN

Kozmopolita nagyváros a Yucatán-félsziget csücskében, csupán 120 km-re Kubától. Fekvése csodás: egyik oldalán krokodilok lakta édesvizű lagúna nyúlik el mangróve erdőkkel, másik oldalán a Karib-tenger tündököl. Legendás hófehér homokos tengerpartját, a Miradort a világ 10 legszebb tengerpartja között tartják számon. Monumentális szállodák és szórakozóhelyek sokasága, nyüzsgő forgataga csábít az éjszakába, melyek filmforgatások helyszínéül is szolgáltak és különleges élményt nyújtanak, mint pl. a Coco-Bongo Bar vagy a Hard Rock Cafe.

PLAYA DEL CARMEN

A Maja Riviéra központja, a legfelkapottabb és közkedvel üdülőhely Cozumel varázslatos szigetével szemben, mely 60 km-re délre fekszik Cancúntól, de azzal ellentétben ezt a városkát inkább a meghitt hangulatú, tradicionális, családias, barátságos, természetközeli hotelek, gondozott golfpályák jellemzik. Playa del Carmen igazi karibi hangulatú utcáin kellemes mexikói éttermek, latin szórakozóhelyek, és bárok sorakoznak taccost, coronitát, és tequilát kínálva, melyekben éjszakánként ibizai hangulat lesz úrrá.

Hasznos információk

Mexikói Egyesült Államok diplomáciai képviselete:

1023 Budapest, Vérhalom u. 12-16. III. 31-33 Tel.: 326-0486, Fax: 326-0485

Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Mexikóváros, Paseo de las Palmas 2005, Lomas de Chapultepec, Del. Miguel Hidalgo, DF Tel.: (+52)5596-1822 , Fax: (+52)5596-2378

Beutazási szabályok: Magyar állampolgár a kiindulási országtól függetlenül, turizmus, valamint üzleti tárgyalás céljából 90 napig vízum nélkül léphet be, és tartózkodhat Mexikóban, azonban a belépéshez vízum űrlap kitöltése szükséges az utazás során. Az útlevélnek a belépéstől számított 6 hónapig kell érvényesnek lennie. Az országba élelmiszert bevinni tilos, azt elkobozhatják.

Hivatalos pénznem: mexikói peso. Az amerikai dollár is használatban van, azonban fizetéskor pesóban adják a visszajárót. Az árfolyam kb. 1 MXN = 15 HUF, 1 USD = 10 MXN.

Hivatalos nyelv: spanyol.

Időeltolódás: -8 óra (nyári időszámítás szerint: -7 óra).

Biztonság: Az általános biztonság kielégítő, Mexikó az utóbbi években a legbiztonságosabb latin országok egyike lett.

Elektromos hálózat: az általában 110 V, amihez külön aljzat szükséges, ezért érdemes átalakítót vinni magunkkal. Azonban átalakítóval is csak azok az elektromos készülékek működtethetők, amik 110 V-ról is képesek üzemelni.

Klíma: Trópusi. A téli hónapokban 25-28 fok az általános, mely tavaszig folyamatosan emelkedik és márciustól kánikula jellemző. Májusban kezdődik az esős évszak, még forróbb levegővel. A páratartalom egész évben 80%, és a folyamatos szeles időjárás a jellemző az óceán közelsége miatt.

Öltözködés: Érdemes a nyári ruhák mellett egy-egy hosszú nadrágot, kardigánt vastag is vinni a hűvösebb estékre, vagy az erősen légkondicionált helyiségekbe.

Étkezés: minden tekintetben az alapvető higiénia betartása ajánlott A csapvíz fogyasztása helyett palackozott víz fogyasztását javasoljuk. A mexikói konyha rettentő fűszeres, legfontosabb és legismertebb ízesítőjük a chili, mely több száz fajtát nemcsak ismerik de használják is még sörök, és sütemények készítéséhez is.

Védőoltás: nincs kötelező védőoltás, azonban Hepatitis A és B ajánlott. A klíma- és étrendváltozás miatt egy házi patika összeállítása javasolt.

Borravaló: általában elvárják a szolgáltatásokért.

Telefon: Magyarországról : 00 (nemzetközi előhívószám) + 52 (Mexikó hívószáma) + a helyi telefonszám.