Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Seychelles-szigetek

Terület: 455 km2 Népesség: 80 ezer fő Népsűrűség:172

Népcsoportok: kreol (89%), indiai (5%), malgas, kínaiKözigazgatási beosztás: 23 körzet

Fekvés: Kelet-Afrikában helyezkedik el, az Indiai-óceán egyik szigetcsoportja Madagaszkártól északkeletre.Államforma: köztársaság

Hivatalos nyelv: angol, francia Beszélt idegen nyelvek: kreol

Legmagasabb pont: Morne Seychellois 905 m Legalacsonyabb pont: Indiai-óceán 0m

Vallások: keresztény (97%)Hivatalos pénz: 1 seychellei rúpia = 100 cent

Oltások: Pillanatnyilag nincs oltási kötelezettség. Sárgalázzal fertőzött országból érkezőnek azonban be kell mutatnia a sárgaláz elleni oltásról szóló igazolását.

Öltözet: Egész évben könnyű, nyári öltözet ajánlott. A jobb éttermekben és a szállodákban étkezésekhez a férfiaknak hosszú nadrág ajánlott. Kirándulásokra strapabíró cipőt vegyenek fel. A fürdőruhát, naptejet és napszemüveget ne felejtsék otthon!!

Klíma: A szigeten trópikus klíma uralkodik, magas, átlagosan 75 %-os páratartalommal. Gyorsan múló záporesők egész évben előfordulhatnak.

Nyitvatartás: Az üzletek általában hétfőtől péntekig, 8:00-16:00 óráig tartanak nyitva. Ebédszünet 12:00-13:00 óráig. Bankok Victoriában találhatóak, hétfőtől péntekig 8:30-13:00 óráig vannak nyitva. Praslin-on és La Digue-n a bankok nyitva tartása rendszertelen, előfordul, hogy csak a hét bizonyos napjain vannak nyitva.

Ajándékok: Fából készült kézimunkák kínálják magukat, de figyeljenek oda, hogy korallból és teknőspáncélból készült árut ne vegyenek, egyrészt, mert kivitelét szigorúan tiltják, másrészt pedig a teknősöket a kihalás veszélye fenyegeti! Egyedülálló ajándék lehet a tengeri kókusz, amely akár 18 kg is lehet. Erotikus formája miatt sok legenda szól róla.

Sport:

Sok szálloda ajánl sportolási lehetőségeket. Márciustól májusig és szeptembertől novemberig különösen a búvároknak kedvez az időjárás. Ezekben a hónapokban a tenger relatív nyugodt, víz alatt nemritkán több mint 30 méterre el lehet látni és a víz hőmérséklete is 29 fok körül mozog.

Elektromosság: 220/240 Volt. 3 pontos csatlakozóhoz adapter szükséges, melyet a nagyobb hotelekben be lehet szerezni.

Telefonálás: Az ún. Seytel-kártyákkal nyilvános telefonállomásról olcsóbban lehet hazatelefonálni, mint a szállodából.

Borravaló: A hotelekben és szállodákban az ár már gyakran tartalmazza a borravalót, néhány étterem azonban felszámít 10% szervízdíjat. Amennyiben elégedettek vagyunk a szolgáltatással, adhatunk külön borravalót.

Pénz: Hivatalos pénz a Seychelles-i Rúpia, váltópénze a cent. A pénzváltáskor kapott blokkot őrizzük meg, mert kiutazáskor kérhetik. Kiutazáskor, mikor beváltjuk a pénzt, ne legyen nálunk nagy mennyiségű Rúpia, mert nem tudják visszaváltani. A rúpia be- és kivitele nem korlátozott. Pénzvisszaváltás a repülőtéren és bankokban lehetséges.

Időeltolódás: Télen +3, nyáron +2 óra.

A trópusi paradicsom

Seychelle a világ legcsodálatosabb szigetcsoportjainak az egyike. Az emberek képzeletében egy ehhez a szigethez hasonló üdülőhely jelenik meg, ha trópusi szigetekről álmodozik. Annyi csak a különbség, hogy a valóság még ezeket az álmokat is felülmúlja. Az Indiai-óceánban található szigetcsoport maga a paradicsom, fehér homokos strandjai és gyönyörű tájai ámulatba ejtik a turistákat. Természetesen ennek az idilli környezetnek meg van az ára, olcsó szálláshelyet, éttermet, szórakozási lehetőséget nem nagyon találunk. Habár a szigetre inkább olyanok érkeznek, akik csak a napsütést és a semmittevést keresik, az aktívabb turisták számára is rengeteg lehetőség adódik a mozgalmasabb időtöltéshez.

A világ legnagyobb korál atollja

Az egyetlen gránit sziget az óceán közepén, a világ legnagyobb korál atollja, melyet egy sereg látványosság tesz a világ utolsó “Édenkertjévé”. A szigeteket kivételes szépsége és a gondosan megóvott növény- és állatvilága tette híressé. A Seychelles szigetek Madagaszkártól északkeletre, az Indiai Óceánban található. A szigetek mindegyikének saját karaktere és varázsa van. A Seychelles szigeteknek 80.000 lakosa van, nagy részük a három legnagyobb szigeten (Mahé, Praslin és La Digue) lakik. Az itt élő emberek rendkívül barátságosak, kedvesek, segítőkészek. Előfordulhat, hogy meghívják a turistát ebédre, vacsorára. A Seychelles szigeteket már időszámításunk szerint 500-ban felfedezték, de a szigetet először az angolok gyarmatosították. 1903 óta autonóm terület.

Mahé

Mahé a legnagyobb sziget, a népesség 90%-a itt lakik. Itt található a főváros Mahé, a legnagyobb kikötő és a nemzetközi repülőtér is. Ezt a látványos szigetet magas hegyek, és buja növényzet uralja. Számtalan finomhomokos strandja van. Északon Beau Vallon a legnagyobb, és egyben legnépszerűbb partszakasz. Finom homok, tiszta part, éttermek, bárok, szórakozási és sportolási lehetőségek széles választéka várja az ide látogatókat. Mivel a korallgát a partok előtt itt megszakad, a víz főleg októbertől áprilisig nagy hullámokkal éri el a partot, így a vizisportok kedvelőinek kedvez. Májustól szeptemberig ez a part is nyugodt, fürdőzésre alkalmas. Bel Ombre a Beau Vallon folytatása. Picit messzebb van a nyüzsgéstől, szép, fehérhomokos partja mentén elegáns szállodákat találunk. A sziget dél-nyugati oldalán található partok egymást érik, keleten teljesen egybefolynak. Ezek a partok is tiszták, fehér homokkal, borítottak, ám kisebbek, hangulatok nyugodtabb, mint az északiaké.

Praslin

Seychelles második legnagyobb szigete, a Vallée de Mai otthona. Ez az egyetlen hely a földön, ahol megtalálható az érdekes alakú a Coco de Mer (tengeri kókusz) pálma, mely több mint 200 évig is élhet. A szigeten óriási sziklák váltakoznak gyönyörű tengerpartokkal. Praslin szigetén összesen két település található, melyek paradicsomi hangulatot árasztanak jellegzetes kis utcáival, fehér homokos, nyugodt strandjaival, öbleivel és gyönyörű környezetével.

La Digue

Népesség szempontjából a harmadik legnagyobb sziget. Mennyei, finom, fehérhomokos tengerpartjaival ideális a nyugalmas pihenést kedvelőknek. La Digue szigetén alig van motoros jármű, mindenki (motor) biciklivel és szekéren közlekedik. Itt készül a legtöbb álomfotó és film a csodálatos, gránitsziklás-fehérhomokos partokról, és itt lakik a korábban kihaltnak hitt fekete papagáj is.

Alphonse szigete

Az apró, háromszög alakú korallsziget igazi ékköve az Indiai óceánnak. Érintetlen szépségével leginkább egy csodálatos, lakatlan szigetre emlékeztet. Türkizkék óceán, hófehér homokú part, kókuszpálmák és egzotikus növények, gazdag élővilág, különleges halak és madarak jellemzik ezt a mesés kis szigetet, amely kb. 60-80 percnyi repülőútra van Mahé-tól.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel 1 hónapig vízum nélkül tartózkodhatnak az országban. Az országból való kiutazáskor 40 US Dollárnak megfelelő összeget kell fizetni, külföldi valutában.