Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Zöld-foki szigetek

Aki igazán valami másra vágyik, arra, hogy kiszakadjon a mindennapok zajából és forgatagából és egy csendes ám hangulatos tengerparton élvezze a napsütést, annak ideális úticél a Zöld-foki szigetek. 9 lakott és még több lakatlan, vulkanikus szigetből áll a Zöld-foki Köztársaság Afrika nyugati partjainál. A legtöbb sziget hegyvidékes, de Sal, Maio és Boa Vista szigetek sík területûek, nagyszerû homokos tengerparti strandokkal. Fővárosa Praia, amely Santiago szigetén található, a nemzetközi repülőtér pedig Sal szigetén, amely az egyik legkedveltebb és üdülőhely is egyben. Kreol zene és kultúra hatja át a mindennapokat és teszi egzotikussá a látogatást.

Üdülőhelyek, látnivalók

SAL, ahol az év minden napján süt a nap. A sziget 30 km hosszú és 12 km széles, sík terület, legmagasabb pontja a Monte Grande 406 méter. Vila dos Espargos, a sziget székhelye és egyben a Köztársaság nemzetközi repülőtere is itt található. Hófehér homok, kristálytiszta tenger, egykori halászfalvak , sólepárlók, modern szállodák és szórakozás. Mindezt nyújtja a kis sziget, amely a Köztársaság legismertebb nyaralóhelye. SANTIAGO a Zöld-foki Köztársaság legnagyobb szigete, Szenegál partjaitól nyugatra található az Atlantióceánon. Itt található a szigetköztársaság fővárosa is, a kb. 120 ezer lakosú Praia. A sziget területe hegyvidékes, egy kis sík résszel a délkeleten.

Hasznos tudnivalók

Diplomáciai képviselet:

A Zöld-foki Köztársaságban nincs magyar külképviselet.

Magyar Köztársaság Portugál Nagykövetsége

Calcada de Santo Amara 85, Lisszabon

Tel: (+ 351) 21363 0395, Fax: (+ 351) 21363 2314

Beutazási és vámszabályok: a beutazáshoz a visszaérkezést követő, további 6 hónapos érvényességgel rendelkező útlevél, valamint a Sal szigetén megszerezhető vízum szükséges. A vízumot irodánk intézi a megadott vízumdíj ellenében.

Egészség: a csapvíz helyett javasoljuk az ásványvizet és mindenféle gyümölcsöt, zöldséget csak hámozva szabad fogyasztani.

Időeltolódás: Magyarországhoz viszonyítva -2 óra.

Elektromos áram: 220 V.

Éghajlat: egész télen kellemes 25-26 C az nappali hőmérséklet, a tengervíz 21-22 C.

Ruházat: könnyû, nyári ruházatot javaslunk, melegebb ruhadarabokkal a reggeli és esti hûvösebb órákra. A szállodákban főétkezéshez (kifejezetten vacsorához) az alkalomhoz illő viselet (férfiaknak hosszú nadrág) ajánlott.

Telefon: ország előhívószám: + 238.

Pénznem: a fizetőeszköz a Cape Verde Esudos (CVE), bevitele és kihozatala az országból tilos. 1 EUR kb. 110 27 CVE. Valutaváltás szállodákban és bankokban is lehetséges.

Szállodák: a szállodák kategorizálása a helyi, hivatalos besorolást jelöli a csillag jellel, valamint irodánk véleményét a pálma jelekkel. Kérjük vegye figyelembe az ország sajátos jellegét, nyugodt atmoszféráját, amely néha kihat a szolgáltatásokra is.

Közlekedés: a szigetek között elsősorban hajóval lehetséges, valamint Praia és Sal között belső, napi rendszerességgel repülőjárat van.

Autóbérlés: a szállodákban lehet autót bérelni.

Borravaló: nincs meghatározott összege, általában a különszolgáltatásokért elvárják a szállodákban és egyéb turisztikai helyeken.