Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Madeira-Portugália

Európa egzotikus, zöld és pompázatos szigete, amely Portugália színes tájaihoz tartozik. Az Atlanti-óceán öleli körül 700 kmre az afrikai partoktól, ahol sajátos mikroklíma várja a látogatót, hiszen a levegő szinte egész évben a legszebb tavaszt idézi, a tengervíz egész évben fürödhető, 18-20 °C körüli hőmérséklettel. Szállodái elegánsak, általában a lélegzetelállítóan szép tengerparti magaslatokon fekszenek Funchalban, amely a sziget fővárosa – és környékén. Számos kirándulási lehetőség és program várja a vendégeket.

Városok, üdülőhelyek

FUNCHAL Madeira fővárosa több, mint 500 éves település, kivételes földrajzi elhelyezkedéssel. A kikötőtől kezdődő amfiteátrum 1200 méter magasságban végződik a városban. Könnyedén felfedezhető gyalogosan is a ma modern életet élő, kb. 100 ezer lakosú város.

JARDIM DO MAR a tenger kertje, amely nevét az Atlanti-óceán szépséges vizéről kapta. A helység a szörfözők nagy találkozóhelye.

CABO GIRAIO a világ második leghatalmasabb tengerparti sziklamagaslata, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a tájra.

SAO VICENTE kis tengerparti város szép templomokkal és XVIII. századi házakkal.

PICO RUIVOa sziget legmagasabb pontja, 1861 méteres hegycsúccsal.

CAMACHA kis falu Funchaltól pár kilométerre keletre. Híres alma fesztiváljáról, valamint itt található a legtöbb kézműves üzlet.