Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szingapúr

A magyar állampolgárok Szingapúrba érkezésükkor a szingapúri repülőtéren automatikusan 30 napos tartózkodásra jogosító engedélyt (“visit pass”) kapnak, s ilyen szövegű pecsétet helyeznek el az útlevelükben. A Malajziából szárazföldi úton, a két határátkelőhelyen (Woodland, Tuas) keresztül belépők, valamint a tengeri úton érkezők 14 napos “visit pass”-t kapnak.

A 30 napos tartózkodási engedélyt 2 alkalommal (egyenként 30 nappal) lehet meghosszabbítani, ehhez azonban fel kell keresni a szingapúri Bevándorlási és Határrendészeti Hatóságot (Immigration and Checkpoints Authority – ICA), ahol -benyújtott kérelem alapján-, ingyenesen meghosszabbítják a tartózkodási engedélyt.

Magyar állampolgár 2004. november 1-től 90 napra vízummentesen, megfelelő anyagi fedezet, vissza-, illetve továbbutazásra érvényes repülőjegy felmutatásával utazhat be Szingapúrba.

Turisztikai célból a vízum egyszeri, legfeljebb 3 hónapos időtartamra szóló meghosszabbítása a helyszínen lehetséges.

Az útlevélnek a határátlépéstől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az utazónak rendelkeznie kell oda- és visszaútra érvényes repülőjeggyel, valamint – szükség esetén – a célország vízumával.

Ha az utazó 6 napon belül érkezik sárgaláz járvány által veszélyeztetett országból, akkor érvényes sárgaláz elleni oltási igazolvánnyal kell rendelkeznie.