Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Tanzánia

Beutazás: Érvényes útlevél szükséges, amely a beutazástól számított 6 hónapig érvényes. Tanzániába történő belépéskor 20 USD/fő fizetendő.

Egészségügy:

A napsütés erős, így ajánlott magas faktorú naptej, napszemüveg, sapka használata. A meleg miatt sok folyadék bevitele ajánlott. A víz nem fogyasztható.

Öltözködés:

Hosszú könnyű nadrág és hosszú ujjú ing és kényelmes cipő, estére melegebb ruha ajánlott. Kérjük vegye figyelembe a helyi öltözködési szokásokat. A térd és a váll eltakarása mind férfiak, mind nők esetében elvárt.

Bankkártya: Nem mindenhol fogadják el, de a szállodákban többnyire lehet vele fizetni. A kártyával történő fizetés esetén bizonyos költséget felszámolnak.

Biztonság: Kérjük az alapvető biztonsági előírásokat vegye figyelembe, éjszaka ne sétáljon egyedül, sok pénzt illetve ékszereket szintén nem ajánlott magunkkal vinni. Értékeit helyezze el a hotel széfjében.

Ajándékok: Tanzániai kávé, tea, fafaragványok.

Étel, ital: A tanzániai konyha sok friss gyümölcsöt, egzotikus és tengeri ételeket kínál.

Nyelv: A helyi nyelv a kisuaheli, angolul szinte mindenhol beszélnek.

Áram: 220/230 Volt, háromágú. Áramátalakító szükséges.

Telefon: Szállodákból lehet telefonálni, de nem olcsó, egy perc kb. 1300-1500 Ft.

Pénznem: Tanzániai schilling (TZS). 1 EUR =747,69 TZS.

Időeltolódás: Amikor Magyarországon nyári időszámítás van + 1 óra, egyébként + 2 óra.

Arusha Nemzeti Park

A nemzeti park a Kilimanjaro és a Meru hegyek között fekszik, kiemelkedő természeti szépségekkel. Az élővilág széles körben megtalálható, emellett kráter tavak, hegyi erdők és a látványos Meru – hegy gazdagítja a nemzeti parkot. Hatalmas madár populációnak, síksági vadállatoknak fekete és fehér majmoknak ad otthont.

Tarangire Nemzeti Park

A park hatalmas baobab fáiról híres, a Arusha-tól csupán 2 órányi vezetésre található. A száraz évszakban a Tarangire- folyó állandó vize hatalmas mennyiségben vonzza a vándorló állatokat: elefánt, gnú, zebra, antilopfajták. A baobab fák rendkívül öregek, azt mondják róluk, hogy a szellemeknek és a kísérteteknek szolgálnak menedékül. Az ingoványos, mocsaras területeken található fák az óriáskígyók menedékéül szolgál. A száraz évszakban jó esélyünk lehet rá, hogy látunk leopárdot, oroszlánt és nagyon ritkán afrikai vadászkutyát.

Lake Manyara Nemzeti Park

A park a Manyara-tó partja és a Kelet-afrikai Rift-völgy meredek fala között található. A Rift-völgy meredek faláról könnyen megfigyelhető a park összes élővilága. Az esernyőfák a tóparthoz közel kényelmes pihenőhelyet biztosítanak a fára mászó oroszlánnak. Az akácok és a lejtőn lévő erdőségek árnyékul és eleségül szolgálnak az elefántnak. A füves tópart a nagyszámú bivalycsordáknak, flamingóknak és vízilovaknak ad otthont.

Ngorongoro Kráter és Védett terület

A világhíres vadrezervátum a világ hét csodája közé tartozik. A Ngorongoro kráter és a körülötte lévő terület hatalmas számú vadállatnak szolgál otthonául, lélegzetelállító tájjal a háttérben. Vulkánok, hegyek, síkságok, tavak, erdők, és régészeti helyek teszik változatossá ezt a pompás tájat. A kráter – ahol a legtöbb lodge található – magassága és perem körüli hőmérséklete miatt elég hűvös, főleg este. Erdőnövényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. A meredek kráterfal nem akadályozza az állatokat a mozgásban, de sokan maradnak a kráter aljában, ahol élelem és víz bőségesen található. A kráter a védett fekete orrszarvúk otthonául szolgál.

Serengeti Nemzeti Park

Az egyik legnagyobb vadon Afrikában. Hatalmas, dimbes-dombos, füves terület, mely szinte eggyé válik a horizonttal. Horkantó gnúk csapata cammog végig az ősi vándorló útvonalon. Több mint 1,5 millió gnú vesz részt évenként a vándorlásban a friss legelő felé, a Serengeti déli részétől a Masai Mara Nemzeti Parkba vándorolnak (mely a Serengeti északi kiterjedése).