Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Vietnám

Vietnám felfedezésre vár csodás természeti adottságaival, vendégszerető népével és kulturális örökségével. Zöld rizsföldek, bő vizû folyók, hihetetlen sziklaformációk, és gyönyörû tengerpart várja a látogatót. Hosszú kilométereken keresztül vezető, finom homokos strandok, aranyló homokdûnék és kristálytiszta tengervíz, kellemes klíma teszi ideális nyaralóhellyé az ország keleti partszakaszát. Üdüléseinket Phan Thiet-ben kínáljuk, kb. 200 km távolságban Saigontól (Ho Chi Mihn). Az utóbbi években Mui Ne strand környékén kiépült üdülőhely üzletekkel, éttermekkel és egy golfpályával, ahol manapság modern üdülőszállodák, minden kényelemmel felszerelve, barátságos környezetben feledhetetlen nyaralást nyújtanak.

Hasznos információk

Beutazás: érkezéskor egy belépő/kilépő formanyomtatványt kell kitölteni és akár 2 fotót is kérhetnek, ezért vigyen magával néhány igazolványképet. A vámnyilatkozaton belépéskor minden értéket (kamera, ékszer, készpénz) fel kell tüntetni, kivéve a személyes tárgyakat.

Lakosság: 80 millió, ezen belül a főváros, Hanoi lakossága kb. 35 millió fő.

Vallás: buddhizmus, konfucianizmus és taoizmus jellemző (hármas vallás – „tam giáo”).

Helyi idő: GMT + 5 óra.

Időjárás: a nappali hőmérséklet 24-29 °C fok között van a különböző területeken, eső előfordulhat.

Pénznem: Dong, kb. 16 000 VDN = 1 USD. Átváltáskor 2-5% kezelési költséget számítanak fel. Visa és Master Cards elfogadott a nagyobb városokban, valamint a Travellers Check is. A pénzváltásnál oda kell figyelni, mert sok üzletben nem fogadják el a sérült helyi bankjegyeket.

Egészségügyi szabályok: malária elleni védekezés ajánlott, kötelező védőoltás nincs, de mindenképpen ajánljuk, kérjen információt a Nemzetközi Oltóközpontban, tel.: 215 0756, Gyáli út 26. Az általános higiéniai szabályok betartása itt is érvényes, gyümölcs csak hámozottan fogyasztható, a csapvíz nem iható és az utcai árusoktól ne vásároljon élelmiszert. Mindenképpen palackozott vizet fogyasszon és a tengeri ételek frissességéről is érdemes meggyőződni. Házipatika összeállítása az utazás időtartamára ajánlott.

Hivatalos nyelv: vietnámi, de manapság a fő nyugat nyelveket – leginkább az angolt – általában beszélik.

Hálózati feszültség: 220 V, 50 Hz.

Telefon: GSM rendszerű mobilok használhatók, kérjük ellenőrizze le szolgáltatójánál. Vietnám előhívószáma: 84.

Biztonság: kérjük figyeljen oda értékeire és személyes biztonságára, a turisták elleni bűnözés Vietnámban is létezik.

Tengerparti üdülés

Utazás: Budapest-Ho Chi Mihn-Budapest útvonalon, kétszeri átszállással a Qatar Airways repülőjáratával.

Időpontok: januártól április végéig .Odautazás szerda vagy szombati indulással.

Időtartam:10 nap/ 7 éjszaka utazással együtt.

Elhelyezés: a megadott szállodákban, kétágyas, fürdőszobás (zuhanyozós) szobákban.

Ellátás: reggeli.

Idegenvezetés: angol nyelvű transzfer asszisztencia.

A részvételi díj tartalmazza: utazás menetrendszerinti repülőjárattal, repülőtéri transzferek Vietnámban, 7 éjszaka szállás a megadott ellátással.

Külön fizetendő: repülőtéri illeték, foglalási díj, vízum díj, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, sztornóbiztosítás.